keskiviikko 10. marraskuuta 2010

KeskiviikkoMelkein koko päivä taas liikkeellä. Käytiin elokuvasäätiössä katsomassa elokuva Sielunpelastajat, leffalla on ensi-ilta 26.11  Helsingissä. Elokuva on dokumentti Markku Koivistosta ja uuden kirkon syntymisestä. Vaikuttava ja iloinen elokuva! Leffan jälkeen kuuntelimme auditoriossa keskustelun Onko kirkko hajoamassa? Mielipiteitä tuli laidasta laitaan, tulevaisuus näyttää mitä tapahtuu. Aikamoista polemiikkia asiasta on viime viikkoina käyty ainakin mediassa. 

Syömässäkin piti käydä ja käytiin vielä syömässä itsemme isolla joukolla ähkyksi ja viettämässä Martin-päivää yhden mukanaolevan kunniaksi. Postauksen kuva on ruokapaikkamme edestä Helsingin keskustasta. Lunta tuli vähän eilen ja toissapäivänä mutta onneksi se suli samantien. Kestän hyvin tämän pimeän mikä jo ensi kuussa alkaa muuttua sekunti sekunnilta valoisammaksi. Mieluummin märkää ja pimeää kuin kylmää, lumista ja liukasta.


2 kommenttia:

  1. Tuo kirkkokeskustelu..jospa siitä jotain hyvääkin seuraa.Olen luterilainen, mutta ei tuo keskustelu minua saa eroamaan kirkosta- aika löyhillä pohjilla silloin erotaan. En kyllä hyväksy homojen liittoa- toisaalta, entäs sitten? Kunhan jokainen syntynyt kokee elämänsä onnelliseksi, se, on se tärkein asia.
    Joten ristissä on oma kantani, mutta en siitä ole moksiskaan. Elämä on laiffii!

    Hauskaa viikonloppua Sulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Anna! Keskustelu on ollut kyllä aikamoista puolin ja toisin ja nyt on kirkolliskokouksen päätös tullut että homoparien puolesta voi rukoilla mutta se ei ole velvoite kun kaikki kirkon työntekijät ei sitä halua tehdä. Nähtäväksi jää miten pian juttu kääntyy niin kuin naispappeusjutussa aikoinaan.Ensin luvattiin kaikille omantunnonvapaus olla työskentelemättä naispappien kanssa ja nyt heitä jotka toimivat omantuntonsa mukaan ollaan ajamassa ulos kirkosta. Historialla on tapana toistua joten aika näyttää mitä tapahtuu.

    VastaaPoista