torstai 13. elokuuta 2015

Häivähdyksiä


Luin ihan mahtavan mielenkiintoisen ja hyvän kirjan,Marja Korhosen Häivähdyksiä - Erityinen elämäni. Antaa kirjan takakannen tekstin kertoa tärkeimmät: "Tämä kirja on kirjoitettu otsahiirellä kirjain kerrallaan. Itkien ja nauraen. Eläen. Siten se kuuluu myös lukea. Marja Korhonen oli 42-vuotias,kun hän sai aivorunkotukoksen. Käsittämättömän hoitovirheen seurauksena oli niin sanottu locked in-syndrooma eli neliraajahalvaus ja puhekyvyn menetys. Perheenäidistä,erityisopettajasta ja aktiiviurheilijasta tuli oman kehonsa vanki. Vain silmiensä liikkeitä käyttäen Marja taisteli itsensä kuoleman rajalta kuntoutukseen ja sieltä takaisin omaan kotiin. Hänen valovoimainen luonteensa ja hersyvä huuomorintajunsa saavat kirjan rivit ja niiden välit räiskähtelemään. Häivähdys on kertomus sisusta mahdottoman edessä.uskosta elämään,toivosta kärsimyksen rinnalla sekä rakkaudesta ja ystävyydestä kaiken tämän perustana. Se kertoo hymysuin kyynelten läpi yhden ihmisen uskomattoman tarinan."

4 kommenttia:

 1. Tuo kirja kannattaisi minunkin lukea,uskoisin.

  VastaaPoista
 2. Liisa,jokaisen kannattaa se lukea! On koskettava ja hyvin elävästi kirjoitettu.

  VastaaPoista
 3. Katsoin joskus dokumentin kyseisestä ihmisestä ja oli ihan todellla mielenkiintoinen dokumentti hänestä.
  Siinä hän juuri kertoikin, miten on kirjansa kirjoittanut.
  Ehdottomasti suosittelen kaikille lukemaan hänen kirjansa!
  Hänellä on vaikeuksista huolimatta niin positiivinen elämänhalu ja niin hienosti hän osaa ajatella kaikesta silti myönteisesti, että kunnia hänelle!
  Kiitos hänelle, kirjansa laittaa ajattelemaan elämää!

  VastaaPoista
 4. Harakka,näin hänet jossakin Aamusydämellä-ohjelmassa. Kirja on hyvä ja antaa paljon ajattelemisen aiheita kaikille. Totta,kirja on täynnä positiivisuutta.

  VastaaPoista