maanantai 12. maaliskuuta 2012

Yksi suloisista


Taas on tullut blogitaukoa,anteeksi! Mokkulasta loppui puhti ja meni aikaa kun ehdin/sain aikaseksi käydä ostamassa uusia kortteja ladatakseni lisää nettiaikaa.

Kuvassa on suloinen,1v Enivo. Hän on yksi pienten huoneen asukkaista jonka voisin hyvin napata täältä lähtiessä mukaani. Toki viiden pienen lisäksi nappaisin muutaman myös isojen huoneesta jos se olisi vain mahdollista! On tosi ihana mennä aamuisin töihin kun tällaset hymynaamat odottavat minua sängyissään!

Totuuden nimissä täytyy kertoa ettei lapset ihan aina hymyile mutta tällä pojalla hymy on kyllä herkässä!

Kävin viikonloppuna noin 160km päässä toisessa orpokodissa. Siellä on yhteensä 35 lasta ja kuusi heistä oli täällä pari vuotta sitten. Oli hienoa tavata heidät! Yhtä lukuunottamatta tunsin kaikki mutta he eivät muistaneet minua. Pari vuotta sitten oli pieni,suloinen Eric,silloin parivuotias,hyvin lähellä sydäntäni. Nyt hän oli niin ujo ettei suostunut tulemaan edes luokseni vaan pakeni paikalta kun menin hänen luokseen. Muistan hänet pyöreäkasvoisena pikkuisena ja nyt siellä oli kapeakasvoinen iso poika(4v). Muiden kanssa juttelin jotain ja he olivat reippaampia. Orpokodissa on myös pari vauvaa ja isoimmat olivat jo noin 15v.

Nyt olen orpolassa ainoa vapaaehtoinen. Työtä riittää mutta mamat ovat hommissa mukana silloin kun ruuanlaitolta ja pyykinpesulta ehtivät. Ensi viikolla yksi vapaaehtoisista palaa matkaltaan takaisin.

Lähdemme muutamien muiden täälläolevien suomalaisten kanssa safarille tällä viikolla. Palaamme tänne seuraavan viikon alussa ja työt jatkuu vielä vähän aikaa sen jälkeen. Loppuajaksi ennen Suomeen lentoa menen vielä Dar es Salaamiin lomalle muutamaksi päiväksi.

4 kommenttia:

 1. Onpa suloinen pikku hurmuri. Kerrassaan ihana.

  VastaaPoista
 2. Sie oletki kauas lentäny:) Mie tässä blogikierroksella löysin tänne uuteen blogiisi:) Aivan ihania pikkusia siellä! Tulee hyvälle mielelle kuviasi katsellessa! Oikein paljon sulle kaikkea hyvää sinne kauas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri! Täällähän minä,olen ollut maassa jo yli 2 kuukautta. Vielä on vähän työaikaa jäljellä ja sitten siirryn lomailemaan Dar es Salaamiin ja sieltä lennän Suomeen. Haikeus alkaa jo olla mielessä kun joudun nämä muksut jättämään tänne.

   Tämä suloinen,pikkuinen oppi eilen nousemaan pinnasängyssään ylos ja seisoo nyt melkein aina. Raukka ei vaan osaa toistaiseksi itse mennä alas joten siinä pitää olla valppaana auttelemassa.

   Poista