keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Safariterveiset
Oltiin viime viikonloppuna muutama päivä todellisella lomasafarilla. Hotelli oli täysin luonnon keskellä puskassa ja asuin teltassa missä oli toisella puolella terassi ja takana kylppäri suihkuineen,pukeutumistila jne. Melkein sain raittiin ilman myrkytyksen kun teltan ikkunoita ei suljettu koskaan,tuntui kuin olisin nukkunutkin ulkona. Toki ikkunoissa oli verkot geggoja muita pienempiä ötököitä varten. Safarilla todella pääsi irti kaiksesta muusta ja pystyi rentoutumaan täysin. Paikka on mitä kaunein!

Kävin vain yhdellä safariajelulla ja sen kruunasi gebardin näkeminen. Se oli juuri saalistanut impalan ja pääsiin seuraamaan kun peto veti saaliinsa piiloon ja aloitteli sen syömistä. Sain todella tuijotella pitkään gebardia silmästä silmään ja se oli aikamoinen elämys! Kaunis eläin kokonaisuudessaan! Muuten nähtiin täällä tavallisia kirahveja,seeproja ja elefantteja,impaloita jne mutta eka kertaa elämässäni näin myös strutseja. Ne on kyllä yllättävän isoja lintuja! Kuvia tulee blogeihin enemmän joskus myöhemmin.

Leijona minulta jäi näkemättä,tälläkin kertaa. Matkakaverini ajelivat pari ajelua enemmän ja joka kerran kun en ollut mukana,he näkivät ja kuvasivat leijonia. Hiukan harmitti etten päässyt juuri niille ajeluille mutta tämä kai tarkoittaa vaan yhtä asiaa! Pakko tulla tänne,siis varmaan Tansaniaan,ehkä muuallekin Afrikkaan vielä kerran kun eläinten kuningas on vielä näkemättä ja kuvaamatta. No,onneksi näin ja koin gebardin! :)

Lasten kanssa on mennyt ihan hyvin ja he ovat aina vaan suloisempia! Ihmettelin ottamiani kuvia katsellessa miten suuri muutos lasten kohdalla on tapahtunut siitä kun tulin tänne. Jokainen on kasvanut ja kehittynyt,pari oppinut kävelemään ja useampi oppinut nousemaan tukea vasten ylös. Yksi tyttö on muuttunut valtavasti. Hän ei hymyillyt ollenkaan kun tulin tänne ja oli sairas ja apaattinen. Nyt saan ensimmäisenä aamulla ihanan hymyn ja hihkunnan kun menen hänen vuoteensa viereen. Kyllä nämä lapset ovat niin suloisia ja rakkaita kaikki!

2 kommenttia:

  1. Tuo gepardin tapaaminen on huippua ja aika harvinaista! WAU! Näitteköhän myös kuduja,(lähes hirven kokoisia antilooppeja, joilla valkoisia raitoja selässä) tai pikkuruisia dikdikejä? Noita molempia on Ruahassa yleisesti, vaikka joskus ehkä piileskelevätkin.

    Karibu kotimaahan sitten, kun sen aika on! Siihen asti nautí Tansaniasta täysin siemauksin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pico! Nähtiin kyllä dikdikejä ja joku kuvakin niistä on. Kuduja ei tainnut tulla vastaan.

    Kiitos,kotimaahan saavun joskus ensi kuussa. Tästä loppuajasta on nyt vaan otettava kaikki irti. Enää muutama työpäivä ja sitten lähden Dariin.

    VastaaPoista