keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kotona taasPalasin toissa yönä Tansaniasta kotiin. Tosin ajatukset ovat vielä siellä ja tuntuu kuin mieli ja sielukin olisi vielä vähän matkalla.

Olin viimeiset päivät Dar es Salaamissa ja otin sen ajan täysin loman kannalta. Kävin uimassa ja vietin rantaelämää valkohiekkaisella Intian valtameren rannalla,uin ja vain olin ja lepäilin. Pääsin myös käymään paikassa missä paikalliset taiteilijat tekivät töitään. Tutustuin muutamien taiteilijoiden töihin ja kuvassa on yksi yksityiskohta erään veistäjän työstä. Tansaniassa ja varmaan Afrikassa yleensäkin ollaan paljon yhdessä,kukaan ei jää yksin. Veistos kuvaa juuri tätä. Työ oli noin kaksi metriä korkea ja halkaisija oli ehkä puoli metriä. Kysyin tekijältä,ostaako kukaan näitä isokokoisia töitä ja hän sanoi ettei kukaan niitä osta mutta hän haluaa niitä tehdä koska on erikoistunut juuri tähän. Ostin vähän samantyylisen veistoksen mutta luonnollisesti paljon pienemmän.

Ajatukset on päivittäin niin orpolassa kuin muuallakin missä liikuin matkan aikana. Minulle koko Tansaniassa olo oli merkittävä ja todella hienoa aikaa ja opin taas paljon uutta. Mielessä on paljon ajatuksia ja mietteitä mutta ehkä niistä joskus myöhemmin.

Täällä on ihana avata tietokone kun nettiyhteyden odottamiseen ei mene aikaa ja kuvan lataaminen blogiin ei kestä kymmentä minuuttia. Eka iltana/yönä,menin etsimään vettä että voisin pestä hampaat. En heti tajunnut että olen kotona ja Suomessa missä kraanasta saa puhdasta vettä. On myös ilo avata jääkaapin ovi kun siellä ei ole torakoita eikä muitakaan pikkuötököitä jne. Ko asiat,monien muiden lisänä, eivät matkalla ollessa paljonkaan haitanneet mutta nyt näen miten hienoa on asua Suomessa. Oikeasti meillä ei ollut talossa jääkaappia ollenkaan mutta talossa missä kävimme syömässä,oli yksi vapaaehtoisille tarkoitettu,yhteinen jääkaappi.

Yritän taas jatkaa kuvan päivässä laittamista tänne. Saatte kyllä vielä nähdä kuvia Tansaniastakin,luulisin.

3 kommenttia:

 1. Tervetuloa tänne koto-Suomeen ja sen pieneen talven rippeisiin. Kuviasi minä odottelen ja tietysti kerrontaa kokemuksistasi. Rauhaisaa pääsiäis-viikkoa :D

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa sinulle ihana!
  ja suloista, valontäyteistä Pääsiäistä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sirkkis ja Hanne! Oikein hyvää pääsiäisaikaa teille myös!

  VastaaPoista