keskiviikko 2. helmikuuta 2011

VuoristoaTerveisiä Egyptistä! Kuvassa ollaan vielä matkalla sinne jossakin vuoristossa vähän ennen määränpäätä. Meidän Egyptissä ollessamme ei ollut vielä merkkejä levottomuuksista mutta nythän tuolla tapahtuu päivittäin. Näyttää tosin ainakin lehtitietojen mukaan ettei turistialueella Sharm el Sheikhissä, missä olimme, ole ollut mitään sen ihmeellisempää kuin ennenkään, vain isommissa kaupungeissa mellakoidaan. Toivottavasti egyptiläiset saisivat asiansa kuntoon!

Maassa huomasi pian ettei naisia oikeastaan näkynyt missään. Miehet siivosivat,kokkasivat ja tarjoilivat, olivat myymässä kaupoissa ja kaikkialla. Naiset muslimimaan tapaan ovat ilmeisesti kotona. Olisi ollut hyvä käydä katsomassa suuremmissa kaupungeissa, vaikka Kairossa mihin alunperin pitikin mennä käymään, mikä tilanne siellä oli. Kuulimme, että usein perheet ovat jossakin muualla kaupungeissa ja miehet tulevat töihin suureksi osaksi vuotta turistikeskuksiin hankkimaan perheelle elantoa. Eipä pääse mies paljon perheeseen ja vaimoon kyllästymään jos näkee heitä muutaman kerran vuodessa. Meidän retkemme tuossa maassa olivat hyvin "moninaiset". Siitä kerron jotain myöhemmin.


2 kommenttia:

  1. Egyptin -niin kuin Pohjois-Afrikan- tilanne on mielenkiintoinen, saa nähdä, koettavatko uudet ajat.

    Retkikuvia odotellessa!

    VastaaPoista
  2. SusuPetal, sitä toivon minäkin että tilanne paranisi tuolla nopeasti. Ne meidän retket! Niiden "moninaisuudesta" kerronkin vielä tänään jotain!

    VastaaPoista