perjantai 19. helmikuuta 2016

Paivallinen ja muutakin


Kuvassa on tanaan saamani paivallinen. Vuorossa oli keittoa missa on vihanneksia ja joskus ehka vahan lihaakin. Avokadoa oli alkupalana ja mamojen tekemaa maukasta sampylaa keiton kanssa. Ateriaan kuuluu aina puolen litran vesipullo. Toinen kuva on huoneesta missa syomme. Nyt olen ainoa vapaaehtoinen taalla ja syon yksin. Joskus poyta on ollut taynna syojia, viela talla viikollakin oli takalaisia vieraita ja huoneen toinenkin poyta oli taynna ruokailijoita. Tanaan yksi mamoista jai juttelemaan kanssani ja kertoi jotain mita olin vahan tiennyt jo aikaisemminkin. Kukaan sairaalan tyontekijoista ei ole saanut palkkaa kolmeen kuukauteen. Silti jokainen tulee toihin joka paiva. Sairaalassa ei ole kovin paljon potilaita kun ihmisilla ei ole varaa maksaa hoidosta ja sairaalalla ei rahanpuutteen takia ole varaa hankkia laakkeita jne. Viimeksi kun olin taalla oli samanlainen tilanne mutta silloin tama oli kirkon sairaala. Nyt sairaala on valtion mutta palkkoja ei silti makseta ajallaan tai ilmeisesti ei ole milla maksaa. Suomessa taidettais menna jo lakkoon tai jattaa mokoma tyo mutta taalla ihmiset on erilaisia.

2 kommenttia:

  1. Itetessäkin ihmettelin työntekijöiden jaksamista. Tulivat töihin, vaikka palkkaa eivät saaneet edellisestäkään kuukaudelta vielä. Eipä taida siellä lakot auttaa. Vaihtoehtona lienee työttömyys.

    VastaaPoista
  2. Totta. Taalla on tyontekijoilla sentaan ruoka joka paiva, mamat tekee ruokaa ja kaikki tyontekijat saavat kayda syomassa. Kuulin myos eilen etta jotkut tyontekijat ovat ottaneet lainaa elamiseen ja sairaala maksaa sita vahitellen pois. Jotain siis kuitenkin tapahtuu.

    VastaaPoista