torstai 5. tammikuuta 2012

Punainen kalakeitto





Tein tänään keittoa mistä itse tykkään tosi paljon. Löysin kauan sitten tämän ohjeen jostain mutta nykyisin teen keittoa korvakuulolta ja laitan mukaan mitä kotona sattuu olemaan. Keitto on tosi hyvää ja maku senkun paranee keiton vähän seisoessa. Laitan tähän 'noin ohjeen' mitä keitossa on nyt mukana.

2 pakettia kalapaloja(pakastesei)a300g
3 pussia wokki-tai muita vihanneksia
2 purkkia tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä
1 kasvisliemikuutio
1 litra vettä

chiliä,etikkaa,suolaa,mustia oliiveja,persiljaa,öljyä

Ota kalapalat sulamaan lautaselle ja ripottele päälle suolaa ja etikkaa(noin 3-6 ruokalusikallista etikkaa,suolaa maun mukaan). Laita tilkka öljyä kattilan pojalle ja siihen chili,persilta(tai rakuuna,timjami tai mitä nyt haluat) ja valkosipulin kynnet. Kuullottele hetki ja lisää kattilaan litra vettä ja vihannekset sekä kasvisliemi. Anna keiton kiehua kunnes vihannekset alkaa olla kypsiä. Lisää tomaattimurskat ja oliivit,viimeiseksi kalat. Kiehuttele hetki niin että kalat alkaa kypsyä. Nauti raejuuston ja hyvän leivän kanssa! Keitto vaan paranee seisoessa joten teen sitä aina monen litran kattilallisen kerralla.

Ja sitten vaan nautit ja herkuttelet!

2 kommenttia:

  1. Pico, kannattaa ottaa talteen. Keitto on ollut tänään vieläkin parempaa kuin eilen.

    VastaaPoista