sunnuntai 18. elokuuta 2013

Unelma Afrikasta


Sain ystävältä tämän kirjan jo aikoja sitten. Luin kirjan hitaasti ja ajatuksella ja nautin jokaisesta lukuhetkestä. Kirja on tosi hyvä kuvaus ihmisen unelmasta ja sen toteutumisesta. Kirjoittaja,Kuki Gallmann,unelmoi jo lapsena asuvansa Afrikasta ja tietääkseni hän asuu vieläkin Keniassa. Joiltakin osilta kirja on niin järkyttävää kerrontaa että luin sitä itkien. Kirjassa on paljon puhetta myös Afrikan kauniista luonnosta ja eläimistä. Pääasiassa siinä on osa yhden perheen tarinaa. Takakannesta:" Italiassa syntynyt Kuki Gallmann haaveilee koko lapsuutensa ajan Afrikasta. Nuoren tytön unelma toteutuu,kun hän muuttaa miehensä Paolon kanssa Keniaan,minne he perustavat suuren karjatilan. Työn ohella nuoret tutkivat innolla Afrikan mittaamattomia savanneja ja niiden upeaa elämää. Elämä hymyilee,kunnes ensin perheen isä ja myöhemmin myös poika saavat traagisesti surmansa. Sinnikäs Kuki Gallmann jää hoitamaan tilaansa ja huolehtimaan yksin pienestä tyttärestään. Lisäksi hän perustaa miehensä ja poikansa kunniaksi Afrikan luonnonarvojen säilyttämistä ja kehittämistä tutkivan Gallmannin muistosäätiön. Syvästä surusta Kukin pelastaa Afrikan luonto. Sieltä hän etsii voimaa ja löytää tien eteenpäin." Koskettava ja hieno kirja. Suosittelen jokaiselle draaman ja tosielämän tarinoiden ystävälle!

2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkäsin tuosta kirjasta kovasti. Hienoa Afrikka-kuvausta! Ja olipa useita varsin jännittäviäkin vaiheita tuolla kirjoittajan perheellä.

    VastaaPoista
  2. Pico,aivan! Kiitos vaan lukuelämyksestä! Yksi koskettavimmista kirjoista pitkästä aikaa. Piti sulatella muutama päivä ennen kuin pystyin alottelemaan seuraavaa kirjaa pinostani. Nyt vuorossa myös yksi koskettava kirja Auschwitzista.

    VastaaPoista