tiistai 6. elokuuta 2013

Kellomainen kukka?


Tiedätkö mikä tama kaunis kellomainen kukka on? Ostin tämän alkukesällä mutta en nähnyt missään nimeä. Kukka ei kuki enää,on tosin voinut jäädä kastelemattakin välillä.

7 kommenttia:

 1. Minä luulen, että se on kelloköynnös. Jos sullaon paikka, missä talvettaa, niin voi mennä talven yli.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Amalia! Googlaan kelloköynnöstä. :) Ei ole mitään viileää kellaria tms,varasto taas on liian kylmä talvella.

  VastaaPoista
 3. Voisiko olla joku muu kuin kelloköynnös? Minusta kukan sisällä olevat hmmm,heteet tai mitä ne nyt olikaan,ei ole ihan samanlaiset eikä kukan helmat käänny ylöspäin niin kuin kelloköynnöksellä. Tässä kuvassa on kelloköynnöksiä mutta ovat mielestäni erilaisia kuin kukkani. Mitä mieltä olet?

  http://fi.images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A7x9QXiOpQFSOH8AB41bLAx.?p=kellok%C3%B6ynn%C3%B6s&fr=chr-greentree_gc&fr2=piv-web

  VastaaPoista
 4. Viismummoista tässä moikka. Kelloköynnös se ei mielestäni ole. Mulla oli se viime kesänä, viileän paikan puutteessa annoin sen syksyllä tyttärelleni. Hän onnistui kastelemaan liian vähän ( harvinaista, yleensä kastellaan liikaa ), joten kukka kuoli. Sisarellani samanlainen kukka viihtyi mainiosti viileässä talven ja kukkii nyt toista kesää. Kokeilepa "kuuklettaa" vaahtera auliota, sitäkin on monen väristä. Sekin on monivuotinen kukka. Oon nähnyt sitä vanhainkodin ikkunalla talvisinkin. Muista: tää on arvaus, en väitä olevani varma asiasta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos anonyymi! Googlailin vaahtera-aulion. Kukka näyttää aika paljon siltä mutta senkin sisällä olevat jutut on vaaleampia. Tässä mun kukassani ne näyttää tummanruskeilta. Lehdet näyttävät aika samoilta joten voi olla se. :)

  VastaaPoista
 6. Useana vuonna kellokynnöstä kasvattaneena minäkin totesin, ettei siitä ole nyt kysymys. Kommentti katosi vain taivaan tuuliin... Vaahtera-aulioksi arvailen, mutta lehtimuoto ja kukka näkyvät hieman heikosti, kun kuvaa ei tällä kertaa saakaan suuremmaksi. Jo ensimmäisellä kuvan katselukerralla ajattelin tuon olevan sisäkukka, mutta vaahtera-aulio menestyy toki kesällä ulkonakin. Lämmön vähetessä se kaipaa sisätiloihin. Ehkä saat sen pelastettua vielä, vaikkei kukikaan.

  VastaaPoista
 7. Pico,saattaa olla,että nyt kun en ole kotona ei kukaan ole edes muistanut kastella mitään kukkia joten ne on entisiä kun palaan takaisin. Saa nähdä kun palaan!

  VastaaPoista