keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Taas nerikomia


Vielä vähän nerikomista. Käytimme semiposliinia ja saimme valmiiksi värjättyjä savia(kiltti opettaja oli värjännyt ne meille). Meillä oli viisi eri väriä ja tavallinen vaalea savi. Yhdistelimme värejä kaikella mahdollisella tavalla niin,että siitä muodostuu joku kuvio työhön. Värit ulottuu koko työn läpi niin että ne on näkyvissä myös työn nurjalla puolella. Kuva on vielä suhteellisen märästä työstä mikä jäi kuivumaan. Laittelin tässä värjättyä savea erilaisiin tiukkoihin rulliin ja yhdistelin niitä keskenään. Valkoista savea ympärille ja sitten leikkasin rullasta ohuita paloja mitkä kaulitsin vielä valkoiseen levyyn. Kuivumisen jälkeen työ menee normaaliin raakapolttoon,sitten lasitan sen transparentilla(läpinäkyvä lasite joka tuo kiiltoa ja kestävyyttä)ja vielä kerran uuniin. Hauskaa hommaa ja taivas on kattona näissä kuvioissa. Jos on aikaa ja savia niin näitähän voi väännellä,katkoa,yhdistää ja tehdä vaikka kuinka monia eri kuvioita. Nämäkin viipaleet on jokainen hieman erilaisia.

2 kommenttia:

  1. Wau, mitä värejä! Hieno idea ja toteutustapa. Olisikin kiva leikkiä tuolla tavalla. Mutta lasitukset ja muut haisevat sen verran, että on pakko jättää väliin.
    Nauti sinä minunkin puolestani :-)

    VastaaPoista
  2. Uuna,nautin kyllä! :) Oikeasti ei lasitteet haise ja keramiikka on muutenkin aika hyvä juttu myös allergisille. Toki lasitteet ei ole,varsinkaan rakupoltossa,terveellisiä. Niitä ei kannata kovin paljon turhaan hengitellä.

    VastaaPoista