perjantai 3. tammikuuta 2020

Muistelua


Siellä,täällä kaverit ovat muistelleet edellistä vuosikymmentä. Ensin ajattelin ettei minulle ole tapahtunut oikein mitään mainittavaa mutta kyllä tapahtumia alkoi tulla mieleen kun mietin. Vuosikymmen on ollut hyvä vaikka paljon surullistakin on tapahtunut. 2010 Pääsin ensimmäistä kertaa matkalle Tansaniaan. Lapsuudesta asti palanut afrikkarakkaus roihahti oikein liekkeihin. Tiesin jo siellä ollessa,että palaan vielä maahan ja vapaaehtoistyöhön orpolaan. <3 Akillesjänne repesi ja jalka oli walkerissa monta kuukautta. 2011 Olimme ystävän kanssa viikon matkalla Egyptissä heti tammikuussa. Tapasin ihanan miehen heinäkuussa ja hän on kuvioissa vieläkin. Äitini kuoli heinäkuun lopussa. 2012 Tansaniassa 3kk. Hieno matka siellä ja vapaaehtoistyötä orpolassa. Kesällä matkusin ystävien kanssa kaksi kertaa viikon matkan Istanbulissa. Ihastuin kaupunkiin. 2013 Elokuussa ystävän kanssa Istanbulissa. 2014 Keuhkokuume,sairaalassa 2kk. Olin kuolla. Toipuminen vei pitkään,opettelin uudelleen kävelemään rollaattorin avulla. 2015 Nilkkani leikattiin huhtikuun lopussa. Arvioitu kahden päivän sairaalassaolo venyi 4,5 kuukaudeksi. Kolkuttelin taas taivaan portteja,lähes kaikki meni huonosti. Jouduin pyörätuoliin kahdeksaksi kuukaudeksi. En ole toipunut tuosta koskaan mutta opettelin kuitenkin taas kävelemään rollaatorin ja kyynärsauvojen avulla. Elämä jatkui mutta hitaammalla tempolla. Jouduin sairaalassa ollessani päättämään Been,ihanan koirani lopettamisesta. Ikävöin sitä vieläkin. 2016 Tansaniassa orpolassa 3kk. Ystväni tuli sinne ja kuoli. Paljon iloa mutta myös paljon surua. 2017 Talvella olin reilun 3kk Espanjassa. Kiva matka,tykkäsin ja nautin lämmöstä. Elokuussa Unkarissa,Balatonilla, ystävän mökillä. 2018 Talvella olin 6 viikkoa Portugalissa. Kävin Lissabonissa mutta asuin suurimman osan ajasta Algarvessa. Tykkäsin. 2019 Talvella Las Palmasissa 6 viikkoa lomalla. Tykkäsin erikoisesti lämmöstä ja jäi kaipuu vielä palata sinne joskus. Paljon jäi näkemättä. Kiitollinen olo kaikesta tästä. Ihana olla hengissä!

4 kommenttia:

 1. Hiljaiseksi vetää ja puhuttelee. Vaikka kuolema on kolkutellut, ei se ole vielä sinua saanut. Miten ihana asia se onkaan kaikkien rakkaittesi kannalta sekä aivan erityisesti niiden pikkuisten sukulaislasten, joiden IT olet! Olet valloittanut heidät, mutta niin ovat hekin valloittaneet sinut ja sydämesi. En tiedä ketään muuta, jolle olisi yhtä helppoa saada kiva kontakti erilaisiin lapsiin kuin sinä. - Ja miten ihana asia sekin, että on noita lämpimiä aurinkomaita, joissa voit nauttia olostasi, kun Suomessa on talvi ja pakkanen paukkaa! Tai pilvet riippuvat katon reunalla ja kura lentää... Suloisen lämpimiä aurinkolomia tällä uudella vuosikymmenelläkin - 2020-luvulla - nyt vain sinulle toivotan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos,Pico,kauniista sanoistasi! Nyt huomaan,miten paljon tuosta jäi pois asioita jotka olivat tärkeitä. Mutta onpahan ainakin jotain kymmenestä vuodesta.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut vauhdikas vuosikymmen, monin tavoin. Kiitos, että sain tutustua sinuun ja kahvitella kanssasi Espanjassa. Siitä jäi mukavat muistot. Toivon sinulle kaikkea hyvää tänäkin vuonna!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hitunen,minustakin oli ilo tavata sinut. Siunausta vuodelle 2012. Ehkä polkumme joskus vielä kohtaavat,jossakin.

  VastaaPoista