keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Värikästä


Kun tulin viimeksi Tansaniasta Suomeen keväällä 2016 niin halusin tehdä postauksen mamojen värikkäistä vaatteista Ilembulassa. Ihastelen aina siellä värejä ja naisten kauneutta ja miten uljaana ja pystypäin he kantavat vaatteensa. Tässä muutamia kuvia naisista maaseudulla Tansaniassa. Kokemukseni mukaan kaupungeissa pukeudutaan toisin ja nuoret ovat joka paikassa samanlaisia. Farkkuja ja tosi muodikasta pukeutumista näin Dar es Salaamissa. Mutta katsokaa näitä värejä!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania mamoja iloisen värikkäissä vaatteissaan! Ihastelit sitä, miten uljaana ja pystypäin kantavatkaan vaatteensa. Tekisi mieli lisätä: ...ja kilonsa. Ihastelin myös heidän kykyään sitoa huivinsa niin kauniisti aina. Ei onnistu meikäläiseltä, vaikka kuinka tekee parhaansa. Mikä lieneekään heidän salaisuutensa? Sitä paitsi he pukeutuivat toisin kuin moni länsimaalaisista, jotka vain pukevat vaatteet päällensä. Eikä kukaan lähtenyt ihmisetn ilmoille ilman päähineeksi sidottua huivia, jos hiukset olivat likaiset. Usein pääsine oli kuin piste i:n päällä, joko samaa kangasta kuin mekko tai muuten vain siihen sointuvaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä,nämä mamat osaavat pukeutumisen taidon. Tunsin itseni lähes aina huonosti pukeutuneeksi lyhyissä hameissani ja mustissa puseroissani. Varsinkin sunnuntaisin kun kaikilla oli pyhävaatteet. Ostin sieltä jotain mekkoja ja niillä pystyin sitten menemään ihmisten ilmoille.

  VastaaPoista
 3. Oi miten hyvät kuvat olet saanut naisista! Kitenget ja kangat ovat niin ihania! Ihan tässä taas kaukokaipuu herää sateisen viileänä kesäpäivänä Suomessa. Elämä on rikasta, kun on saanut elää afrikkalaisten naisten kanssa!

  VastaaPoista
 4. Totta! Kaksi ylintä olivat keittiössä töissä ja ensimmäisen kuvan naisen,Ashan kanssa ystävystyin. Muuta kuvasin zoomaamalla jokapäiväisestä istumapaikastani kotitaloni edestä. Lähellä on kaivo ja naiset kävivät siinä joten lähes aina riitti kuvattavaa.

  VastaaPoista