torstai 26. heinäkuuta 2012

PiiatEilen jäi kuva laittamatta koska en 'ehtinyt' koneelle ollenkaan,oli niin kiire lukea Kathryn Stockettin Piiat-kirja loppuun. Kirja on hyvä ja imaisi niin otteeseensa että oli pakko lukea se viime yönä loppuun (lopetin aamuyöllä 03.30).

Takakannesta:"Mustat ja valkoiset elävät rinnakkain mutta toisiaan tuntematta Jacksonin Missisipissä. Mustille naisille opetetaan,miten valkoisissa kodeissa palvellaan ja valkoisille,kuinka aviomies napataan. Juuri muita vaihtoehtoja ei elämä etelävaltioiden naisille tarjoa 1960-luvun alussa.
Vanhan maailman murtuessa parikymppinen Skeeter ei aio päätyä kotirouvaksi. Mustien kotiapulaisten elämästä kirjaa kokoavan Skeeterin hanke on vaarallinen: palkolliset pelkäävät työpaikkojensa puolesta eivätkä isännät halua kohdata elämänsä toista totuutta. Mutta roturajatkaan eivät voi estää aitoa lämpöä ja kiintymystä."

Hieno kirja. Todella sellainen opus mitä ei halunnut laskea välillä käsistään pois. Elin mukana kirjan tarinoissa niin etten oikein saanut unta senkään jälkeen kun pääsin vihdoin nukkumaan. Mielessä pyöri kirjan tapahtumat ja kehittelin joillekin rakastettaville henkilöille toisenlaista elämää jatkossa jne.

Joko olet lukenut Piiat vai näitkö sen elokuvana? Tähän kirjaan kannattaa tarttua!

4 kommenttia:

 1. Samainen kirja odottaa hyllyssäni lukijaa... Toivottavasti iskee taas lukuvimma.

  VastaaPoista
 2. Vau, kiitos suosituksesta! Ja kiva kun tulit lukijakseni :)

  VastaaPoista
 3. Minä luin kirjan viime marraskuussa lomareissullamme. Hyvä oli!! Annoin sitten pokkarin siskolleni ja hänen tyttärelleen luettavaksi. En ole muistanutkaan kysyä, mitä ovat tykänneet! Elokuvaa en ole vielä katsonut, mutta jos se joskus tulee Canalille, niin pitää sitten katsoa!! Ehdottomasti!!

  VastaaPoista
 4. Pico,toivottavasti pian iskee sillä tämä on hyvä kirja!
  Matkatar,eipä kestä kiitellä! :)
  Pami,mietin,että pitäisi ehkä hankkia leffa kun ei tullut aikoinaan käytyä sitä katsomassa. Tosin kirja varmaan on parempi mutta kiva katsoa leffanakin.

  VastaaPoista